Jaargetal 8: Wat betekent Kracht?

Jaargetal 8: Wat betekent Kracht?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 8? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: Kracht. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in deze blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur of figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 8

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​Het 8-jaar is aangebroken. Dit krachtgetal staat symbool voor wilskracht, doorzettingsvermogen, overvloed en manifesteren. Je levensboom is hoog, sterk en naar volwassenheid gegroeid. De bladeren kleuren mooi rood en geel. Het zal niet lang meer duren voordat bladverlies invalt. Het 8-jaar betekent dat het einde van de cyclus nadert. Wees je bewust van de (levens)lessen die je nog te leren hebt en oude ballast wat je op mag ruimen.

8 is een Kracht-jaar dat gaat over het vinden van de balans tussen het spirituele en het materiële. Zet jouw kracht in om manieren te vinden om rijkdom en invloed te manifesteren. Het zaadje dat je in jaar 1, het jaar van de Magiër, hebt gepland, mag je gaan inzetten voor het grotere geheel. Welke (levens)lessen heb je nog te leren als het gaat over het inzetten van jouw invloed? Hoe ga jij om met doorzettingsvermogen? En weet je ook wanneer je juist mag toegeven? Je kunt een sterke innerlijke drang ervaren om te slagen, maar waak ervoor dat je niet te star wordt.

Tijd om te oogsten

Wees je bewust waarvan je afscheid wilt nemen. Denk aan oude patronen die niet meer dienen of spullen die niet meer bij je passen. Hoe selectiever je daarmee omgaat, hoe rijker de oogst zal zijn. Alle inzichten en wijsheden uit de voorgaande jaren mogen dit jaar geoogst worden. Heb jij de lessen en kansen van de energie van de afgelopen jaren voldoende benut, dan staat er een overvloedige beloning te wachten.

Jaargetal 8: Wat betekent Kracht?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Jaarkaart 8: Kracht

Deze tarotkaart is één van mijn lievelingskaarten; het staat voor mij voor kracht vanuit je hart, liefde en mededogen. Het is de kracht die vrijkomt wanneer we controle loslaten. De lessen van zelfbeheersing, die in het vorige 7-jaar zich vooral als innerlijke strijd hebben afgespeeld, kunnen nu richting de buitenwereld ingezet worden

.Invloed vanuit gelijkwaardigheid

De tarotkaarten 7 en 8 zijn beide krachtkaarten op een andere manier. De lessen uit het afgelopen jaar waren nodig om nu los te kunnen laten. Dit jaar wordt je uitgedaagd op deze lessen. In het contact met anderen wordt zichtbaar wat je hebt geleerd. Reflecteer op jouw relaties: overheers jij anderen of word je gemakkelijk overheerst?

Beoefen hoe je vanuit gelijkwaardigheid invloed kunt uitoefenen. En merk op hoe machtig je bent. Echt leiderschap kenmerkt zich door de kracht van beheersen in plaats van overheersen. De vrouw op de kaart weet heel goed dat je niet hoeft te domineren om invloed te hebben. Ze leert je om je instinctieve neigingen te beheersen.

De kracht van zelfacceptatie

Zie je hoe de vrouw op de kaart zich verinnerlijkt met de leeuw? Dit gaat over het omarmen van jouw kracht. Omarm wat jij beestachtig vindt aan jezelf en reken af met angsten. Niet door ze te onderdrukken, maar in je armen te sluiten. Net zoals de vrouw op de kaart doet. Zelfacceptatie maakt je sterker om werkelijk te gaan staan voor jouw waarheid en waarden. Zoals je het afgelopen jaar hebt gezocht naar jouw diepere waarheid, treed je daar nu mee naar buiten. Je kunt een lust ervaren naar creativiteit en zelfexpressie. Stel jezelf de volgende vragen: wil ik met hart en ziel doen wat ik doe? Is dit waar ik innerlijk naar verlang? Dit jaar ontstaat hernieuwde hartstocht om de uitdaging aan te gaan.

Is de 8 jouw persoonlijk jaargetal? In dit jaar is het wellicht nodig om al je krachten aan te spreken om je door moeilijke situaties heen te slaan. Misschien moet je bewijzen dat je iets hartverscheurends aan kunt en dat je volhoudt, hoe moeilijk het ook wordt. Door moedig te zijn, win je innerlijke kracht. Zo peil je de diepten van je hart.

Geïnteresseerd? Op meerdere momenten in het jaar start de training Master de Tarot

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.