Jaargetal 7: Wat betekent de Zegewagen?

Jaargetal 7: Wat betekent de Zegewagen?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 7? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Zegewagen. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur of figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 7

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​Je bent aangekomen aan het begin van herfst. Jouw levensboom is inmiddels volgroeid en staat aan de vooravond van de oogst. Het jaargetal 7 is een tijd om vanuit dankbaarheid te overzien wat je de afgelopen jaren hebt geoogst. Het is een tijd van rust en reflectie. De 7 is een wat introvert getal. Wellicht merk je dat je je wat “a-socialer” gedraagt dan normaal. Je hebt minder zin in verplichte sociale activiteiten. Je energie richt zich minder op de buitenwereld en meer op jouw binnenwereld. Soul-searching en introspectie is wat centraal staat. Je gaat op zoek naar jouw dieperliggende waarheid. Ontdekken waar je in gelooft – wat is jouw ‘why’? – en hoe je daarop wilt acteren.

De andere kant van een 7-jaar is ook dat je je wat alleen of geïsoleerd kunt voelen. Over het algemeen wordt het ervaren als een wat ingewikkeld jaar. Je voelt de behoefte naar binnen te keren terwijl je ook onderweg bent naar een eindstreep. Je wilt oogsten wat je de afgelopen jaren hebt gezaaid. Welke lessen heb je geleerd? En wat heb je nog onder ogen te zien voordat je helemaal in je kracht kunt gaan staan?

Jaargetal 7: Wat betekent de Zegewagen?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: the Light Seer's, Rider Waite, Happinez

Jaarkaart 7: de Zegewagen

Bij jaargetal 7 hoort de Tarotkaart: de Zegewagen. Bekijk de kaart eens goed: zie je de wagenmenner op de kaart? Hij behaalt de zege (overwinning). Zijn harnas laat zien dat hij niet zo bereikbaar en toegankelijk is. De strijd speelt zich van binnen af. De wagenmenner staat symbool voor de ziel en de wagen voor het lichaam dat hij bestuurt. De twee sfinxen (of de twee paarden) ment hij zonder teugels, alleen met de kracht zijn geest. Dit is zijn kracht: het heft in eigen hand nemen en vanuit eigen verantwoordelijkheid zijn pad volgen. Zo weet hij vanuit mentale wil de innerlijke overwinning te behalen..

Innerlijke overwinningen

Het afgelopen jaar van de Geliefden ben je bewust geworden van de keuzes die je te maken hebt vanuit je hart. Dit jaar mag je doorpakken in die keuzes. Het is een jaar van vaardigheden leren beheersen en jezelf bewijzen in moeilijke situaties met botsende aspecten. Misschien voelt het alsof je door de sfinxen (je emoties en instincten) uit evenwicht wordt gehaald. Tegelijkertijd biedt het een prachtige kans om te werken aan je zelfbeheersing en zelfdiscipline. De grootste potentie tot groei zit in het overstijgen van pijn en frustratie, om zo innerlijke kracht verder te ontwikkelen.

Jouw diepere waarheid

De 7 wil de diepere waarheid ontdekken en doorgronden. Dit jaar staat dus hoogstwaarschijnlijk ook in het teken van jouw diepere waardes. Waar sta je voor? Neem de tijd om dit van binnen helder te krijgen, zodat je dit het volgende 8-jaar naar buiten kunt uitdragen.

Is de 7 jouw persoonlijk jaargetal? Dan mag je de eerste stappen zetten in opruimen en vastpakken van dat wat niet meer dient. Het is tijd om schoon schip te maken.

Geïnteresseerd? Bekijk de training Master de Tarot

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.