Jaargetal 5: Wat betekent het jaar van de Hogepriester?

Jaargetal 5: Wat betekent het jaar van de Hogepriester?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 5? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Hogepriester. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in deze blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur (of figuren) op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Met welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan de figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 5

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​Heb je meegevaren op de lessen en kwaliteiten van de afgelopen 4 jaar? Dan is het nu tijd om kansen en keuzes te maken. Dit is het 5e jaar. In dit jaar komt jouw boom of plant in bloei en trekt nieuw leven aan. Het is het middenpunt van de cyclus en daarmee ook een keerpunt. Wellicht kom je voor een belangrijke keuze te staan. Symbolisch staat de 5 voor loslaten, verandering, vrijheid, avontuur, interesse in anderen en ontwikkeling. Het is een goede tijd voor mentale groei en ontwikkeling. Door het opdoen van kennis en ervaringen, vergroot je je zelfinzicht. Maar let op! De valkuil van de 5 is ook doorslaan in te veel willen doen en rusteloosheid. Hierdoor kun je een sterkte behoefte ervaren aan verandering, bijvoorbeeld een nieuwe baan of woning. Let erop dat je geen overhaaste beslissingen maakt. Doorgrond wat je werkelijk wilt en stap niet in de valkuil van het blijven vernieuwen.

Jaarkaart 5: de Hogepriester

Bij jaargetal 5 hoort de Tarotkaart: de Hogepriester. De Hogepriester staat voor de meester op het gebied van spiritualiteit, ofwel jouw innerlijke leermeester. Hij leert je af te stemmen op je innerlijke leiding. Wat zijn jouw diepere waardes en principes? En hoe kun je daar naar leven? Welke overtuigingen leven in jou? En dienen deze je nog of beperken ze je? Trouw zijn aan je innerlijke waardes, vraagt om discipline. Dit is het jaar om je innerlijke raadgever te ontwikkelen die jou helpt om je te bevrijden van je innerlijke gevangenis van angsten en belemmerende overtuigingen. De Hogepriester helpt je in de ontwikkeling naar innerlijke vrijheid door discipline en doorzettingsvermogen.

Jaargetal 5: Wat betekent het jaar van de Hogepriester?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Vind je eigen waarheid

Vergelijk de kaart van de Hogepriester eens met die van de Hogepriesteres. Op deze kaart staan nog steeds 2 pilaren, maar er is geen sluier. De kennis is niet meer verborgen. De Hogepriester deelt zijn kennis. Naast dat we leren om op spiritueel niveau trouw te blijven aan onze eigen innerlijke waarden en waarheid, gaat de Hogepriester ook over onderwijs. Dit jaar kan een nieuwe studie, het ontwikkelen van kennis en (beroeps)vaardigheden of de afronding van een opleiding centraal staan. Net als het jaar van de Keizer, is dit een jaar met lessen over autoriteit en gezag. Een mooi jaar om je te bezinnen op geïndoctrineerde verboden en geboden. Leef jij volgens wetten en richtlijnen of ben je geneigd ertegen af te zetten? Volg jij je eigen antwoorden of ben je geneigd een autoriteit blindelings te volgen? De Hogepriester die “predikt” wat we moeten geloven, kan als een stimulans werken om je eigen waarheid te vinden. 2021 was een universeel 5-jaar. Zie je de gelijkenis met de Overheid die predikte over het vaccinatiebeleid? Hoe heeft dit jou beïnvloed in je zoektocht naar jouw eigen waarheid?

Geïnteresseerd? Op meerdere momenten in het jaar start de training Master de Tarot

Is de 5 jouw persoonlijk jaargetal? Onthoud dat stabiliteit doorbroken moet worden om je verder te ontwikkelen. Je wordt uit je comfortzone gehaald. Ervaar je dit jaar als stressvol? Weet dan dat je het beste leert door tegenstand en het overwinnen van problemen. It’s all-in the game…

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.