Jaargetal 4: Wat betekent het jaar van de Keizer?

Jaargetal 4: Wat betekent het jaar van de Keizer?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 4? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Keizer. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in deze blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 4

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​Het 4e jaar is aangebroken. De groene uitloper wordt dikker en sterker. De wortels groeien dieper de aarde in. Dit is een belangrijke fase om stabiliteit te creëren en een stevig fundament te leggen. Het is een productieve periode. De plannen die je eerder hebt gemaakt, worden stevig op aarde gezet en uitgebouwd. Hierbij kunnen losse eindjes naar boven komen. Het is tijd om de balans op te maken, zodat het zaadje kans heeft om uit te groeien tot een stevig gewortelde boom. Het advies is om verantwoordelijkheid te nemen. Dat waar je je voor inzet, komt naar je terug..

Jaarkaart 4: de Keizer

Bij jaargetal 4 hoort de Tarotkaart: de Keizer. Daar waar de Keizerin alles in beweging zet, geeft de Keizer er vorm aan. De tijd van spelen is voorbij. De Keizer stelt prioriteiten, brengt structuur aan, is assertief en stelt grenzen. Kwaliteiten van de Keizer zijn discipline, praktisch inzicht en stapsgewijs bouwen aan een stabiel fundament. Hij is een autoriteit zonder dat hij daar moeite voor hoeft te doen. Het is een goede tijd om door te pakken in dat wat je in jaargetal 3: de Keizerin in de wereld hebt gezet. Dit jaar geef je vorm aan het gedegen project, zodat je er later ook erkenning voor krijgt.

Jaargetal 4: Wat betekent het jaar van de Keizer?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: the Light Seer's, Rider Waite, Happinez

Uitdagingen en kansen

De les van het vinden van stabiliteit door het volgen van een stapsgewijs geleidelijk ontwikkelproces staat centraal. Zoals de Keizerin staat voor moederkwesties, kan de Keizer staan voor vaderkwesties. De Keizer daagt je uit om je autoriteit in te nemen en je eigen vader/ouderfiguur te zijn. Misschien kom je ook thema’s tegen in de relatie met je eigen vader(figuur). De Keizer spant zich in om orde te scheppen, regels te stellen en stabiliteit te creëren. Lessen gaan dit jaar dan ook over het vestigen van jouw gezag, je eigen regels stellen en leren omgaan met de regels van anderen. Wist je dat 2020 een universeel 4-jaar was? Denk even terug aan de regels die ons toen werden opgelegd. Hoe ging je daarmee om?

Geïnteresseerd? Op meerdere momenten in het jaar start de cursus Master de Tarot

Is de 4 jouw persoonlijk jaargetal? Wees je bewust van hoe jij omgaat met het aanbrengen van orde en ‘jouw gezag laten gelden’. Hoe reageer je op regels van buitenaf?

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.