Numerologie: wat betekent een universeel 7-jaar (2023)?

Numerologie: wat betekent een universeel 7-jaar (2023)?

Naast dat Numerologie een diepere betekenis geeft aan jouw persoonlijk jaargetal, heeft ook ieder kalenderjaar een universeel thema. Zo ontdekken we wat de collectieve energie is waar we op aarde mee te maken krijgen. Het geeft inzicht in de wereldwijde kansen en uitdagingen voor 2023. In 2023 hebben we te maken met een universeel 7-jaar. Kortgezegd; komend jaar nodigt je uit tot persoonlijke en spirituele groei.

Het universele jaar

Ieder kalenderjaar wordt in de Numerologie opgeteld tot een 1-cijferig getal. Dit wordt ook wel het grondgetal genoemd. Dit grondgetal geeft informatie over de focus van ons collectief bewustzijn. Met welke kansen en uitdagingen krijgen we te maken? Je berekent het grondgetal door alle getallen van het kalenderjaar op te tellen tot 1 cijfer: 2+0+2+3= 7. Dit maakt 2023 een universeel 7-jaar.

Jouw persoonlijk jaargetal heeft te maken je verjaardag. Deze kan dus verschillen van het universele jaargetal. Lees meer over jouw persoonlijk jaargetal.

Terugblik 2022

We komen van een universeel 6-jaar (2022), waarin harmonie, zorgzaamheid, relaties, familie en gemeenschap centraal staan. En in dit jaar hebben we, na de coronajaren, meer dan ooit verbinding en vrijheid mogen ervaren. Een 6 is een naar buiten gericht getal, waarbij de ander centraal staat. Het afgelopen jaar konden we weer meer samenkomen en socializen met elkaar. Daarin zien we hoe de energie van het 6-jaar van invloed was op onze samenleving.

Kansen en uitdagingen 2023

Van een universeel 6-jaar gaan we over naar een universeel 7-jaar. Een 7 wordt ook wel een introvert getal genoemd. Het nodigt je uit om met je aandacht naar binnen te keren. Door mee te bewegen met de collectieve energie van het 7-jaar, draag je bij aan de lessen van het grotere geheel. Maak gebruik van deze collectieve energie, door bewust tijd te nemen voor jezelf. Creëer ruimte voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Onderzoek in hoeverre je jouw diepere waardes leeft. Evalueer op je behoeftes. Hoe wil jij vormgeven aan jouw leven? En waar houd je jezelf nog tegen?

Numerologie: wat betekent een universeel 7-jaar (2023)?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: the Light Seer's, Rider Waite, Happinez

Maatschappelijke thema's

De kwaliteit van de 7 is analyse en de onderste steen naar boven halen. Een uitnodiging om vooral kritisch en onderzoekend te zijn. Maak gebruik van de kracht van je intellect en intuïtie. Maatschappelijk gezien hebben we te maken met thema’s die ons als mensheid allemaal aangaan. Denk aan de klimaatcrisis, energiecrisis, economische crisis. De onderzoekende energie van de 7 kan zorgen voor doorbraken en nieuwe ontdekkingen. Er speelt veel in de wereld. Op collectief niveau vraagt dit van ons om in overeenstemming te komen met onze diepste waarden.

Persoonlijke thema's

Ook op persoonlijk gebied kunnen patronen en thema’s uit het onderbewuste naar boven komen. Niet altijd makkelijk en dit kunnen best pijnlijke confrontaties zijn. Onthoud dat het ook een kans is om tot diepe waardevolle inzichten te komen. Maak ruimte voor individuele heling en draag zo bij aan de groei van het collectief bewustzijn. Zo beweeg je mee met de stroom en krijg je steeds meer helder waar jouw innerlijke kompas naartoe wijst.

Een hulpmiddel om het contact met je intuïtie te versterken, is via tarot. In 2023 kun je weer deelnemen aan de training ‘Master de Tarot’, waar je leert om Tarot te gebruiken in persoonlijke ontwikkelprocessen van jezelf en anderen. Lees meer over de training.

Inzichten vanuit Tarot

Binnen de tarot correspondeert de 7 van de Grote Arcana met het jaargetal. Deze kaart is De Zegewagen. Op de Grote Arcana kaart zien we de wagenmenner en zijn wagen. De wagenmenner staat symbool voor de ziel en de wagen voor het lichaam dat hij bestuurt. De twee sfinxen voor de wagen bestuurt hij zonder teugels, met de kracht van zijn geest. Dit is de kracht van de wagenmenner: vanuit eigen verantwoordelijkheid zijn pad volgen. Deze kaart gaat over groeien in zelfbewustzijn en je vrijmaken van oude denkwijzen en patronen die tegenhouden om vooruit te gaan.

Ook heeft de Grote Arcana 16. De Toren, invloed op het 7-jaar. Deze kaart nodigt je uit om je te bevrijden van oude patronen en overtuigingen die blokkeren in je ontwikkeling. Leven we niet in waarheid met onszelf, dan grijpt het Universum in om een nodige doorbraak te forceren. Vertrouw daarom op het Universum. Ook als iets lijkt op tegenspoed, is dit uiteindelijk wellicht een grote bevrijding.

Zo beweeg je mee met de 7

De rode draad komend jaar is het aankijken van eigen thema’s. Ruimte maken voor individuele heling en zo bijdragen aan het grotere geheel. Een paar praktische adviezen om mee te bewegen met de 7-energie:

  • Daag jezelf uit om kritisch te zijn. Leer (nog meer) te vertrouwen op je eigen wijsheid en intuïtie.
  • Maak tijd voor een collectieve pauze. Onderzoek eigen thema’s en bevrijd jezelf van blokkerende patronen. Elke persoonlijke overwinning draagt bij aan het collectief bewustzijn.
  • Vertrouwen is het kernwoord van de 7-trilling. Vertrouw op je intuïtie en verstevig het contact met jouw innerlijke wijsheid.
  • Het is het perfecte jaar om jouw spiritueel te verdiepen. Bijvoorbeeld met behulp van meditatie, yoga, tarot, verbinding met de natuur, maancycli en seizoenen.

Wil je graag uitgebreid onderzoeken wat er komend jaar voor jou centraal staat? Met een tarot jaarlegging duiken we samen de diepte in om op onderbewust niveau te kijken welke boodschappen voor jou verborgen liggen. Neem contact met mij op voor een individuele 1:1 legging.

Ik wil meer weten

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.