Numerologie: levenspadgetal 8 & Tarot: Kracht

Numerologie: levenspadgetal 8 & Tarot: Kracht

Thema: invloed & overvloed

Met behulp van eigen invloed, overvloed manifesteren. Dat is de levensles van levenspadgetal 8. Is dit jouw levensgetal? Dan is het interessant om gebeurtenissen te bezien vanuit deze levensles

 

Hoe bereken je jouw levenspadgetal? Je leest het in deze blog.

Belangrijke uitdagingen voor levenspadgetal 8

Hoe ga jij om met macht, autoriteit, succes of geld? Dat is een interessante vraag als je met een “8” werkt dit leven. Jouw uitdaging ligt in het constructief gebruikmaken van je invloed. Je ambivalente houding ten opzichte van overvloed en succes, kan ervoor zorgen dat je jezelf afremt. Leer jouw innerlijke verlangen naar succes te verzoenen met onderliggende angsten en vermijd de impuls om materieel succes na te streven. Ook kunnen “8-en” een afwachtende houding aannemen en verwarrende signalen afgeven omdat ze eigenlijk wel controle willen uitoefenen. Alsof ze hun verlangen naar macht en erkenning moeten onderdrukken. Totdat je je eigen machtsevenwicht hebt gevonden, bestaat de neiging om te krijgen wat je wilt op een indirecte manier (passief-agressief) of door het overvleugelen van anderen. Uiteindelijk leren “8-en” steeds beter wanneer ze standvastig moeten zijn en wanneer ze moeten toegeven. Door bewust te zijn van hoe je omgaat met macht, leer je machtsmisbruik om te zetten naar innerlijke macht. En overheersing te transformeren naar zelfbeheersing.

Kansen en ontwikkeling

De invloedssfeer van een 8 kan enorm zijn. Dit biedt veel potentie voor grote visionairs en dromers. Het is belangrijk om jouw invloed in te zetten voor het grotere geheel. Je bezit veel potentie om het leven van anderen te verbeteren. Essentieel daarbij is om een sterk moreel kompas te ontwikkelen en iedere stap af te stemmen op jouw kernwaarden. Overvloed is een innerlijke houding en geeft een rijk gevoel. Dit gaat voorbij geld of materie. Wanneer je dit helemaal kunt ervaren, ben je niet gehecht aan macht, autoriteit of geld. Je ervaart de natuurlijke overvloed van het leven, de natuur en geestkracht, en deelt die graag met anderen. Invloed en innerlijke overvloed worden ingezet om een verschil te maken in de wereld, voor een hoger doel.

Numerologie: levenspadgetal 8 & Tarot: Kracht

van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Tarot-archetype: Kracht

Het archetype Kracht in de Grote Arcana toont hoe je effectief invloed kunt uitoefenen en kunt omgaan met machtsstrijd (met jezelf en anderen). Stoeiend met haar leeuw heeft ze deze weten te temmen met liefde en compassie. Wat symbool staat voor het leren beheersen van je instinctieve neigingen. Niet overheersen, onderdrukken en kleiner maken, maar kracht en invloed door afgestemd te zijn op je innerlijke aard. Bevriend worden met je instinct en luisteren naar je onderbewuste, en vanuit daar bewust reageren/acteren. Dat is zelfbeheersing hand in hand met zelfacceptatie. De figuur op de kaart laat zien dat wanneer je handelt in overeenstemming met je persoonlijke kernwaarden, je integer blijft en overvloed kunt manifesteren voor het grotere geheel in plaats van vanuit eigen belang. Wanneer we de tegenstellingen in onszelf kunnen omarmen, komen we in onze kracht. Een kracht van binnenuit, vanuit wijsheid en mededogen.

Stel deze vragen bij de Tarot-kaart:

  • Welke energie, sensatie roept de kaart op?
  • Welke symbolen vallen op? Welke persoonlijke associaties heb ik met het symbool?
  • Wat kan de figuur op de kaart heel goed? Welke kwaliteiten zie ik?
  • Wat kan ik leren van de figuur op de kaart?

Meer leren over je levenspadgetal en inzicht in de bijbehorende levenslessen, kansen en uitdagingen? Ik nodig je graag uit voor de Masterclass Numerologie & Tarot. Meer informatie en aanmelden.

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.