Numerologie: levenspadgetal 6 & Tarot: de Geliefden

Numerologie: levenspadgetal 6 & Tarot: de Geliefden

Thema: visie & acceptatie

Het levenspad van het getal 6 gaat over het leren accepteren van jezelf en anderen. En daarbij je ideaalbeeld te leren verzoenen met de dagelijkse realiteit. Is de 6 jouw levenspadgetal? Dan helpt het om de gebeurtenissen in jouw leven te bezien vanuit dit hogere levensthema.

 

Hoe bereken je jouw levenspadgetal? Je leest het in deze blog.

Belangrijke uitdagingen voor levenspadgetal 6

Uitdagingen bevinden zich veelal op het vlak van idealisme en perfectionisme. Vanuit grote idealen kun je de neiging hebben om aan jezelf en anderen hoge eisen te stellen. Met als resultaat dat jijzelf of de ander alleen maar kunt falen op basis van deze eisen. Wanneer je iemand ontmoet, heb je de neiging om een ideaalbeeld op de ander te projecteren. Met vaak teleurstelling als gevolg. Het is aan jou de uitdaging om verzoening te vinden in het ideaalbeeld en de realiteit. Leer jezelf en anderen te accepteren en laat verantwoordelijkheden bij degene waar ze horen. Echte dienstbaarheid ontstaat wanneer je niet meer nodig wil zijn. Durf erop te vertrouwen dat de ander zelf weet wat goed voor hem of haar is en dat we allemaal ons eigen levenspad lopen. Ook uitdagingen op het pad van een ander, zijn nodig om te kunnen groeien. Zo leer je gelijkwaardige relaties aan te gaan waarbij beide op eigen benen staan.

Kansen en ontwikkeling

Wanneer je verzoening vindt in jouw hoge idealen en de realiteit van alledag, ontwikkel je een bredere visie wat perfectie in het leven inhoudt. Je bent in staat om het grotere geheel te zien en anderen de weg te wijzen naar een idealere wereld. Je staat met meer geduld en acceptatie in het leven, waardoor je perfectie gaat zien in ieder aspect. Dit betekent dat je de vorm van perfectie vanuit jouw ideaalbeeld overstijgt. In iedere levensfase is namelijk een diepere betekenis of levensles te vinden. Leer erop te vertrouwen dat het leven perfect verloopt, precies zoals het de bedoeling is. Dan ga je de goddelijke perfectie in alles zien. Dat is de hogere waarheid die je mag ontwikkelen.

Numerologie: levenspadgetal 6 & Tarot: de Geliefden

van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Tarot-archetype: de Geliefden

De Geliefden uit de Grote Arcana van de Tarot, staat symbool voor de liefde met hoofdletter L. Naast liefdesrelaties betekent het ook de liefde voor jezelf. Deze onvoorwaardelijke vorm van liefde leidt naar onafhankelijkheid. Jezelf en anderen volledig accepteren, is waar het in essentie om draait. De Geliefden-kaart laat zien dat gelijkwaardigheid in een relatie betekent dat je erop kan vertrouwen dat zowel jij als de ander voor zichzelf kan zorgen. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen thema’s en bewust worden van je neiging om in relaties te projecteren. We hebben te leren deze projecties terug te nemen door te zien dat wat ons triggert in (het gedrag van) de ander, ook over jezelf gaat. Om zo de onbekende delen van onszelf te ontdekken. De naaktheid van de man en vrouw staan staat symbool voor volledige tramsparantie en eerlijkheid, in eerste instantie naar jezelf (en vervolgens naar anderen). In verbinding staan met je eigen emoties en luisteren naar je behoeftes is de sleutel. Een sterke relatie met jezelf, helpt je om de perfectie van het imperfecte te omarmen.

Stel deze vragen bij de Tarot-kaart:

  • Welke energie, sensatie roept de kaart op?
  • Welke symbolen vallen op? Welke persoonlijke associaties heb ik met het symbool?
  • Wat kan de figuur op de kaart heel goed? Welke kwaliteiten zie ik?
  • Wat kan ik leren van de figuur op de kaart?

Meer leren over je levenspadgetal en inzicht in de bijbehorende levenslessen, kansen en uitdagingen? Ik nodig je graag uit voor de Masterclass Numerologie & Tarot. Meer informatie en aanmelden.

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.