Numerologie: levenspadgetal 5 & Tarot: de Hiërofant

Numerologie: levenspadgetal 5 & Tarot: de Hiërofant

Thema: vrijheid & discipline

Door middel van discipline innerlijke vrijheid vinden. Dat is de levensles voor wie het levenspadgetal 5 heeft. Wanneer jij met de “5” werkt, dan kun je een rode draad ontdekken op het gebied van dit thema in jouw leven.


Hoe bereken je jouw levenspadgetal? Je leest het in deze blog.

Belangrijke uitdagingen voor levenspadgetal 5

De zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid. Typisch uitdagingen voor het levenspad met getal 5. Vanuit een dorst naar variatie en avontuur, ben je steeds weer op zoek naar nieuwe ervaringen. Hierdoor kan het voor jou een uitdaging zijn om je werkelijk te committeren, wat ten koste gaat van de verdieping in de ervaring. De valkuil is om van alles te proberen zonder er werkelijk iets van te leren. Vanuit angst voor verveling of routine, heb je de neiging om te veel tegelijk te doen. Wat vaak als resultaat heeft dat je het overzicht verliest en onrustig wordt. “5-en” kunnen veel maar niet alles tegelijk! Dus leren prioriteren. Echter, doe je te weinig? Dan raak je verveeld en chagrijnig. Focus vinden in wat je doet, is dus jouw uitdaging.

Kansen en ontwikkeling

In jouw zoektocht naar innerlijke vrijheid, is discipline jouw beste vriend. Wanneer je je verdiept in datgene wat je het allerliefste doet en daarin specialiseert, ontdek je wat innerlijke vrijheid werkelijk betekent. Je wordt een autoriteit in wat je doet, gebaseerd op diepgaande ervaring. Zelfontwikkeling gaat jou helpen om te ontdekken dat je altijd al vrij bent geweest. Aan het begin van jouw ontwikkelingsproces kun je je beperkt voelen door omstandigheden van buitenaf, zoals een partner, familie, regels of systemen. Ook eigen angsten of twijfels kunnen maken dat je je beperkt voelt. Discipline en focus op jouw ontwikkeling helpen je om je te bevrijden van deze beperkende overtuigingen.

Numerologie: levenspadgetal 5 & Tarot: de Hiërofant

van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Tarot-archetype: de Hiërofant

Bij jouw levenspadgetal hoort het Tarot-archetype: ‘de Hiërofant uit de Grote Arcana. Hij symboliseert je innerlijke leraar. De Hiërofant leert je om een eigen autoriteit te worden door diepgaande ervaringen aan te gaan en zo een diepere verbinding te ervaren met anderen of een doel. Door je af te stemmen op jouw diepere waarden en innerlijk leiding te nemen over jouw leven, ontstaat een gevoel van vrijheid dat altijd aanwezig is. Van externe regels en waarden, naar leven vanuit jouw innerlijke kompas. Dat is discipline van binnenuit, niet omdat het zo hoort maar omdat je het van binnenuit wil.

Stel deze vragen bij de Tarot-kaart:

  • Welke energie, sensatie roept de kaart op?
  • Welke symbolen vallen op? Welke persoonlijke associaties heb ik met het symbool?
  • Wat kan de figuur op de kaart heel goed? Welke kwaliteiten zie ik?
  • Wat kan ik leren van de figuur op de kaart?

Meer leren over je levenspadgetal en inzicht in de bijbehorende levenslessen, kansen en uitdagingen? Ik nodig je graag uit voor de Masterclass Numerologie & Tarot. Meer informatie en aanmelden.

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.