Jaargetal 9: Wat betekent de Kluizenaar?

Jaargetal 9: Wat betekent de Kluizenaar?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 9? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Kluizenaar. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in de blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur of figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 9

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​We zijn aangekomen aan het eind van de cyclus: de winter. Het is de tijd van voltooiing, loslaten en stille reflectie. Een nieuw begin staat weer voor de deur. Dit is het jaar om te ploegen en de grond te woelen, zodat we het komend jaar kunnen beplanten met nieuwe hoop en kracht. Alle verkregen wijsheden en inzichten van de afgelopen jaren, gebruiken we voor de volgende cyclus. Het is een jaar van afronden van zaken die zijn blijven liggen uit voorgaande jaren. Zijn er nog onafgeronde thema’s? Wat heb je nog niet opgeruimd uit het voorgaande 8-jaar? Dit is het jaar om werkelijk aan te gaan wat je niet meer nodig hebt. Denk aan patronen, relaties of andere zaken. Schoon schip maken zodat je in het volgend jaar onbelast aan iets nieuws kan beginnen.

Getal van de liefde

De 9 is het getal van afronding. Een 9 komt altijd bij zichzelf terug (alles wat je vermenigvuldigt met 9 komt terug bij 9.) Net als de 6, is een 9 het getal van liefde. Waar de 6 meer gaat over naastenliefde, staat de 9 voor wereldse liefde, humanitaire aard en idealisme. In een 9-jaar maken we ons op voor een nieuwe start. Wees dankbaar voor wat je hebt bereikt en kijk vooruit naar wat nog mag komen.

Jaargetal 9: Wat betekent de Kluizenaar?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: Happinez, Rider Waite, the Light Seer's,

Jaarkaart 9: de Kluizenaar

Pak de tarotkaart 9 er eens bij. Zie je de wijsheid die het archetype uitstraalt? De kluizenaar kan goed alleen zijn en zich onthechten van zowel spullen als mensen. Hij of zij heeft geen informatie meer van buitenaf nodig en weet als geen ander dat echte wijsheid van binnen zit. De Kluizenaar heeft genoeg aan zichzelf. Wellicht merk je in jouw innerlijke Kluizenaar dat je wat geïsoleerd raakt. Het lijkt niet te lukken om met anderen samen te komen en eigenlijk vind je het best prettig om tijd met jezelf door te brengen. Vanuit deze teruggetrokken positie verkrijg je een breed perspectief op thema’s en voel je grote betrokkenheid bij de mensheid.

Introspectie & afstemmen op de toekomst

De Kluizenaar staat ook symbool voor de gids. Misschien word je gegidst of ben je een gids voor anderen. Besef dat de Kluizenaar gidst door het voorbeeld te geven. Gebruik de kracht van de Kluizenaar voor introspectie. Word je bewust van wat je in deze cyclus hebt bereikt en geleerd. Vanuit reflectie stem je jouw langetermijndoelen af op de toekomst.

Is de 9 jouw persoonlijk jaargetal? Gun jezelf jouw verdiende rust na een mogelijk ‘krachten-verslindend” Kracht-jaar. Laat verwondingen genezen en hervind jezelf. Zo maak klaar je jezelf klaar voor de toekomst.

Geïnteresseerd? Ingrid de Bruijn start in het najaar de training Master de Tarot

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.