Jaargetal 6: Wat betekent de Geliefden?

Jaargetal 6: Wat betekent de Geliefden?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 6? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Geliefden. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in de blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur of figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 6

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​Jaargetal 6 is aangebroken. Dit is de periode van de nazomer. Het afgelopen jaar stond in het teken van bloei. Dit jaar is het tijd om de vruchten die tot bloei zijn gekomen terug te geven en te delen met anderen. Het is de tijd van vrijgevigheid en acceptatie dat de grootste groei geweest is. Het nemen van verantwoordelijkheid naar je community.

Een les in balanceren

De 6 staat symbool voor de liefdevolle verzorger. Het staat voor de liefde voor naasten en dienstbaar zijn aan anderen. Je verantwoordelijk voelen voor anderen, bijvoorbeeld je gezin, ouders of community. Dit jaar kan het zomaar zijn dat anderen je – meer dan normaal – op zoeken. Het hoge verantwoordelijkheidsgevoel dat je draagt, hangt namelijk in de energie. Voor jou daarom een uitgelezen kans om te leren balanceren tussen gezond zorgen en te bezorgd zijn. Wees daarom alert of jouw verantwoordelijkheidsgevoel niet doorslaat in bemoeienis, beter weten of overbezorgdheid. Stel jezelf steeds de vraag: ‘waarom wil ik de ander helpen?’. Wanneer we diep van binnen nodig willen zijn, lopen we het risico te veel te geven en energetisch uitgeput te raken. De les van 6 is leren zorgen voor jezelf en anderen. Echte dienstbaarheid aan anderen kan alleen als dit niet vanuit een innerlijk gemis komt. Je verwacht dan niets terug en geniet van wat je anderen te geven hebt.

Jaargetal 6: Wat betekent de Geliefden?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: the Light Seer's, Happinez, Rider Waite

Jaarkaart 6: de Geliefden

Bij jaargetal 6 hoort de Tarotkaart: de Geliefden. Dit gaat over Liefde met een hoofdletter L. Kijk maar eens naar de kaart op het traditionele Rider Waite-deck. Hier zie je een man, een vrouw en de engel die hun liefde zegent. Werkelijke liefde gaat over geven zonder elkaar nodig te hebben. Alleen dan kun je belangeloos liefhebben. Dit is alleen mogelijk als je jezelf volledig liefhebt. Wanneer jij in evenwicht bent, genoeg hebt aan jezelf en keuzes maakt vanuit je hart. In dit jaar van de Geliefden word je daartoe uitgedaagd, zodat je alle kansen hebt om je op dit vlak te ontwikkelen.

Eerlijk en open communiceren

Dit is een jaar vol kansen en uitdagingen om lessen te leren in open en eerlijk communiceren, zodat niets tussen jou en de ander verborgen blijft. Wees eerlijk over wat je wilt in een relatie. Waar heb je behoefte aan? De mensen met wie je serieus een relatie aan gaat weerkaatsen je zelfbeeld. Door stil te staan bij hoe anderen jou zien, ontdek je dit jaar hoe jij jezelf ziet. In dit jaar, waar de nadruk ligt op relaties, zul je relaties beëindigen en/of nieuwe relaties aangaan. Misschien kies je ervoor om niet in een relatie te stappen, omdat je niet meer genoegen neemt met minder.

Relatie met jezelf

De Geliefden-kaart staat ook symbool voor keuzes maken vanuit je hart en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Een 6-jaar markeert, net als een 5-jaar, een belangrijk keerpunt in de 9-jarige cyclus. Oprechte communicatie in relaties is daarin jouw gids en is van grote invloed op de keuzes die je maakt. Overigens hoeft dit niet alleen te gaan over liefdesrelaties. Denk ook aan ontslag, een nieuwe baan of vriendschappen. En natuurlijk de relatie met jezelf. Dit jaar mag jij je ontwikkelen in de relatie met jezelf: de mannelijke en vrouwelijke energie in jou in evenwicht brengen. Jouw uitdaging dit jaar is het bijstellen van je verwachtingen naar anderen en je bewust worden van wat je op anderen projecteert.

Geïnteresseerd? Bekijk de training Master de Tarot

Is de 6 jouw persoonlijk jaargetal? In een Geliefden-jaar word je extra ondersteunt door de kosmos in het leren terugnemen van je projecties en jezelf en anderen accepteren zoals ze zijn. Ga je dit aan, dan wordt de relatie met jezelf en anderen een stuk eerlijker en transparanter.

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.