Jaargetal 3: Wat betekent het jaar van de Keizerin?

Jaargetal 3: Wat betekent het jaar van de Keizerin?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 3? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Keizerin. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in deze blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur/figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 3

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​In het 3e jaar breekt het zaadje door het oppervlak naar het licht. Dit is een tijd van zichtbaarheid en zorgvuldige groei. Het is de tijd om je horizon te verbreden. Een tijd van expansie en groei. Dat kan zich uiten op verschillende gebieden. Denk aan een nieuwe relatie, een kind of het uiten van je talenten, zoals bij het starten/uitbreiden van je bedrijf. Bij verandering ontstaat ook een gevoel van kwetsbaarheid; kan ik dit wel? De 3 wordt geassocieerd met Jupiter, de geluksplaneet. Het staat symbool voor een positieve instelling en je eigen geluk scheppen. Het is de tijd om je creativiteit, die al sluimerde in je 2-jaar, naar buiten te brengen de wereld in.

Jaarkaart 3: de Keizerin

Bij jaargetal 3 hoort de Tarotkaart: de Keizerin. De Keizerin kan als geen ander creativiteit laten stromen en in een natuurlijke flow groeien. Op de kaart laat zij een vruchtbaar beeld zien. Vorig jaar, tijdens het jaar van de Hogepriesteres, heb je steeds meer mogen vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid. Deze innerlijke wijsheid wordt dit jaar in de wereld gezet met behulp van de creatieve verbeelding van de Keizerin. Je wordt uitgedaagd om je emotionele gevoeligheid in evenwicht te brengen en deze te leren gebruiken in je zelfexpressie. Zo ontwikkel je het zelfvertrouwen om jouw authentieke zelf te laten zien. En daarbij hoort ook je kwetsbaarheid. Deze vragen helpen je daarbij:

  • Wat mag er dit jaar in jou groeien?
  • Welke creativiteit wil door jou heen stromen?
  • Hoe maak jij je zichtbaar naar buiten? En hoe spannend vind je dat?
  • Welke twijfels en onzekerheden heb je te overwinnen?
Jaargetal 3: Wat betekent het jaar van de Keizerin?

Van links naar rechts de volgende tarot decks: the Light Seer's, Rider Waite, Happinez

Zorg voor anderen en self-care

De Keizerin is ook het archetype van de oermoeder. Zij schept leven en zorgt dat er iets nieuws kan ontstaan. Dit kan dus letterlijk een jaar van ‘moeder-thematiek’ zijn. Denk aan het contact met je eigen moeder, Moeder Aarde of een zwangerschap. Wellicht merk je bij jezelf de behoefte om te bemoederen. In een Keizerin-jaar kan het je gemakkelijk afgaan om te zorgen voor de groei en het welzijn van anderen. De Keizerin, de oermoeder, is een echte levensgenieter. Ze is spontaan, sociaal vaardig en legt gemakkelijk contacten alsof ze mensen aantrekt als een magneet. Ze houdt van mooie dingen, lekker eten en goed gezelschap. Geniet dit jaar dan ook zoals alleen de Keizerin dat kan. Zorg daarbij heel goed voor jezelf en geniet van je vrouwelijke energie. Wellicht merk je dit jaar dat je een natuurlijke aantrekkingskracht hebt op anderen en geniet je van veel sociale activiteiten.

Geïnteresseerd? Bekijk dan de cursus Master de Tarot

Is de 3 jouw persoonlijk jaargetal? Dit is een hele creatieve en vruchtbare tijd; maak er gebruik van! Schrijf ideeën op, maak een collage, schilder, teken of tuinier. Kortom, geef uiting aan je creatieve vermogens..

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.