Jaargetal 2: Wat betekent het jaar van de Hogepriesteres?

Jaargetal 2: Wat betekent het jaar van de Hogepriesteres?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 2? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Hogepriesteres. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in deze blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan het figuur/de figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 2

Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. Jaar 1 staat symbool voor een nieuw begin. Jaar 9 staat voor het einde.

​​Het 2e jaar is een periode van afwachten en terughoudendheid. Het vraagt om geduld om zaken te laten rijpen. Het zaadje is geplant (jaar 1) en heeft nu hulp en interactie met anderen (zon, aarde, water) nodig om tot bloei te komen. Daarom staat in jaar 2 samenwerken centraal. Daarbij komt ook het leren om grenzen te bepalen. Het is een tijd van nieuwe verbindingen en het vormen van support-groepen. De uitdaging dit jaar is om kalm te blijven tijdens dit proces van afwachten. Ook twijfel en dualiteit komen voorbij. Misschien ervaar je moeite bij het nemen van beslissingen. Een 2-jaar bevat de energie om situaties van 2 kanten te bekijken. Heb geduld en neem pas een besluit tot je werkelijk achter de keuze kunt staan. Een 2-jaar is veranderlijk. Door aandacht te geven aan de verbinding met jezelf (het vrouwelijke, de yin-energie), kom je meer in contact met je intuïtie.

Jaarkaart 2: de Hogepriesteres

Bij jaargetal 2 hoort de Tarotkaart: de Hogepriesteres. De Hogepriesteres vertrouwt als geen ander op haar intuïtie. Zij is de gids op ons pad van innerlijke wijsheid. Zij leert je dat alle wijsheid al in je zit, maar ze geeft niks zomaar prijs. Alleen door een diepe verbinding met jezelf aan te gaan, word je de wijsheid achter de sluier gewaar. De kaart laat zien dat alle levenswijsheden liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn. We moeten echter wel zelf de levenslessen aangaan, ze ontdekken en ontsluieren. Kijk maar hoe de maansikkel  (onderbewustzijn) aan haar voeten ligt. Door deze naar boven (het bewustzijn) te brengen, leer je jouw innerlijke wijsheid als raadgever te gebruiken. De Hogepriesteres bezit een dienstbare energie. Ze is sensitief en kan goed luisteren. Haar sensitieve energie zorgt ervoor dat zij anderen goed kan aanvoelen. Maar let op, hierdoor ontstaat het risico om je te veel aan te passen en te verliezen in de ander.

Jaargetal 2: Wat betekent het jaar van de Hogepriesteres?

van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Zo kom je in verbinding met jezelf

Een diepe verbinding met jezelf aangaan, daartoe nodigt de Hogepriesters je uit. Het is een jaar waarin je wordt uitgedaagd om te vertrouwen op jezelf. Daarin mag je onafhankelijkheid ontwikkelen. Met de sensitieve energie van de Hogepriesteres kun jij grenzen stellen op liefdevolle wijze met de mensen om je heen. Besteed aandacht aan je dromen en word je bewust van de maancycli. Ook het werken met Tarot helpt je bij het activeren van je intuïtie.

Geïnteresseerd? Op meerdere moment in het jaar start de cursus Master de Tarot

Is de 2 jouw persoonlijk jaargetal? Gebruik je fijngevoeligheid en sensitiviteit om jouw (zelf)twijfel om te zetten in het versterken van je intuïtie. Zodat jij je meer kunt laten leiden door je onbewuste.

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.