Jaargetal 1: Wat betekent het jaar van de Magiër?

Jaargetal 1: Wat betekent het jaar van de Magiër?

De kracht van numerologie en tarot geven samen veel inzicht in jouw persoonlijke levenslessen, kansen en uitdagingen. Is jouw persoonlijke jaargetal 1? Dan stroom je mee op de energie van de tarotkaart: de Magiër. Door de numerologische betekenis van het jaargetal te verbinden met de gerelateerde tarotkaart, krijg je veel informatie over thema’s en levenslessen in dit jaar.

Hoe bereken je jouw persoonlijk jaargetal? Je leest het in deze blog.

Antwoorden uit Tarot

Pak de grote Arcana kaart erbij die hoort bij jouw persoonlijke jaargetal. Aan de figuur/figuren op de kaart kun je de volgende vragen stellen:

  • Wat mag/moet ik dit jaar leren?
  • Welke levensles of thema mag ik een stap in maken?
  • Wat kan het figuur op de kaart goed? Hoe staat dit symbool voor de kwaliteiten die ik dit jaar mag ontwikkelen?

Dit betekent jaargetal 1

In numerologie staat 1 voor een nieuw begin. Een cyclus begint bij een zaadje. Denk aan een boom of plant die je deze cyclus laat groeien. In jaar 1 bevindt het groeiproces zich nog onder de grond. Dit is de tijd om plannen te maken of een zaadje te planten. Je maakt voornemens, stap in het onbekende en stelt je open voor nieuwe mogelijkheden. In een 1-jaar is het belangrijk om de tijd te nemen en na te denken over de vraag: wat wil ik?. Mogelijkheden onderzoeken, doelen stellen en dromen omzetten in daden. De basis die je nu legt, werkt de komende 9 jaar door.

Jaarkaart 1: de Magiër

Bij jaargetal 1 hoort de tarotkaart: de Magiër. De Magiër weet hoe je kunt manifesteren. Hij zit boordevol vernieuwende creatieve energie en bezit veel scheppingskracht. Jij vaart mee op de energie van creativiteit. Hierin mag je leren het voortouw te nemen. En dit vraagt ook moed. Durf je in je dromen te geloven? Durf je te vertrouwen? In jezelf en het leven. Onafhankelijk te zijn en jouw koers te bepalen, ook als dit afwijkt van die van anderen.

Jaargetal 1: Wat betekent het jaar van de Magiër?

van links naar rechts de volgende tarot decks: Rider Waite, the Light Seer's, Happinez

Waar richt jij je aandacht op?

Gebruik de creatieve energie van de Magiër om jezelf stevig neer te zetten in de wereld. Zelfbewustzijn en individualiteit zijn belangrijke kwaliteiten van de Magiër. Een belangrijk symbool is de goddelijke vonk. Wat wil je echt? Door dat onderzoeken weet je waar je jouw focus en energie op mag gaan richten. En net als de Magiër, je niet laten afleiden door anderen.

Geïnteresseerd? Bekijk dan de cursus Master de Tarot

Is de 1 jouw persoonlijke jaargetal? Durf groots te dromen en geloof in jezelf! Het kleine zaadje dat je nu plant, heeft de potentie om uit te groeien tot een diepgewortelde boom.

Deel deze inspiratie

Ingrid op Insta

g

Ingrid op Insta

g

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

g

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.