Cursus: Master de Tarot

Tarot in persoonlijke ontwikkelprocessen

In het werken met mensen kan het soms lastig zijn om een diepere laag te raken, voorbij het bewustzijn. In deze cursus leer je de kracht van Tarot te gebruiken als onderdeel in het werken met mensen.

Cursus: Master de Tarot

Tarot in persoonlijke ontwikkelprocessen

In het werken met mensen kan het soms lastig zijn om een diepere laag te raken, voorbij het bewustzijn. In deze cursus leer je de kracht van Tarot te gebruiken als onderdeel in het werken met mensen.

verdieping met tarot

Op bewustzijnsniveau kunnen we herhaaldelijk tegen levensvragen of patronen aanlopen waar we niet direct een antwoord op hebben. In (het begeleiden van) persoonlijke ontwikkelprocessen zoek je een manier om antwoorden op deze levensvragen te vinden. Tarot kan een prachtige spiegel zijn voor dit persoonlijke ontwikkelproces.

Als coach (en ook voor jezelf) kun je Tarot inzetten als methode om anderen te helpen antwoorden te vinden vanuit het onderbewuste. Tarot ondersteunt je bij het trainen van je onderbewuste en intuïtie. De kaarten bevatten beelden en symbolen die resoneren op het onderbewuste. Hierdoor is Tarot een hulpmiddel om dieper contact te maken met je intuïtie.

verdieping met Tarot

Op bewustzijnsniveau kunnen we herhaaldelijk tegen levensvragen of patronen aanlopen waar we niet direct een antwoord op hebben. In (het begeleiden van) persoonlijke ontwikkelprocessen zoek je een manier om antwoorden op deze levensvragen te vinden. Tarot kan een prachtige spiegel zijn voor dit persoonlijke ontwikkelproces. Als coach (en ook voor jezelf) kun je Tarot inzetten als methode om anderen te helpen antwoorden te vinden vanuit het onderbewuste. Tarot ondersteunt je bij het trainen van je onderbewuste en intuïtie. De kaarten bevatten beelden en symbolen die resoneren op het onderbewuste. Hierdoor is Tarot een hulpmiddel om dieper contact te maken met je intuïtie.

“Zie het niet als toekomstvoorspeller, maar als een manier om contact te maken met je onderbewuste. Tarot helpt je om scherp af te stellen op jouw waarheid in het hier-en-nu.”

Inhoud cursus

Misschien heb je de kracht van Tarot al eens ervaren in je eigen ontwikkelproces of heb je een set tarot-kaarten liggen maar gebruik je deze nog te weinig. In deze cursus verdiepen we ons in het systeem van Tarot, op een manier die verder gaat dan de betekenis in de boeken. Je leert tarot-kaarten duiden op een intuïtieve wijze en deze in te zetten voor het verdiepen van persoonlijke ontwikkelprocessen, zowel van jezelf als in de begeleiding van anderen.

Wat je leert in de cursus

 • Het systeem van Tarot te doorgronden en de betekenis en symbolieken van de 78 kaarten te duiden. Deze kennis weet je af te stemmen op de ander. Zo onderzoek je samen de betekenis die resoneert.
 • De oeroude universele betekenis van de kaarten en symbolen te combineren met je persoonlijke betekenis en associatie van jezelf of de ander. In de interpretatie van de betekenis gebruik je de kracht van je innerlijke wijsheid.
 • Op een heldere manier leggingen en kaarten te duiden voor jezelf en anderen.
 • Je maakt een realistische koppeling met het hier-en-nu en weet de inzichten te vertalen naar de praktijk.
 • De verschillende manieren om de kaarten intuïtief te duiden. Je leert deze manieren eigen te maken en te doorleven. Zo kun je de verschillende manieren intuïtief inzetten passend bij de ander.
 • Naast Tarot maak je de koppeling met Numerologie en weet je deze twee te combineren voor een diepgaand inzicht in levenslessen en -vragen.

Na de training heb je voldoende kennis en ervaring in huis om Tarot in te zetten in het ontwikkelproces van jezelf en anderen.

Ik ervaar Master de Tarot als een ontzettend leuke cursus. Ingrid heeft enorm veel kennis en brengt dit met veel helderheid en passie over. Tarot is een fijn middel om het onderbewuste en intuïtie te betrekken bij coachingsvraagstukken. Het is ook heel fijn om het voor eigen reflectie en voor keuzes in je eigen leven te gebruiken. Na samen geoefend te hebben in de cursus ben ik comfortabeler om met anderen Tarot in te zetten en verder te oefenen.

Frederieke Venderbosch, Venderbosch consulting

De cursus Master de Tarot van Ingrid is een grote aanrader !! Ook (of misschien juist) als je bijv de online Happinez training hebt gevolgd. Ingrid heeft leuke oefeningen bedacht, zodat je lekker snel aan de slag kunt gaan. Grote meerwaarde waren ook de 2 praktijkdagen, waar je echt kon gaan oefenen met elkaar. Fijn voor als je nog een drempel voelt om te gaan oefenen en om het coachingsaspect te ervaren. De sfeer van de cursus was heel vertrouwd en prettig!

Marijke Snippe,

Ingrid de Bruijn’s ‘Master de Tarot’ is een fantastische training waarin je leert de Tarotkaarten te doorgronden en ze te duiden voor anderen. Haar positieve energie en enthousiasme zijn enorm inspirerend en haar kennis van de Tarot is diepgaand. ‘Master de Tarot’ geeft je echt een nieuw en krachtig gereedschap voor in je coachingpraktijk. Maar ook brachten de kaarten en Ingrid’s uitleg diepe inzichten in mijn eigen leven. Dankjewel Ingrid!

Nistal van Veen, Adem & Extase

Ik heb vanaf het begin genoten van de cursus en veel geleerd. Ingrid is een vrouw met passie voor tarot en kan dit op prachtige wijze overbrengen op haar cursisten. Ze geeft net dat extraatje dat je nodig hebt om alles beter te begrijpen. De cursus heeft mij niet alleen de kaarten doen begrijpen, maar ook mijn innerlijke zelf. 

Jeannine Bullee,

Verschillende keren heb ik een tarot reading van Ingrid mogen ontvangen. De readings hebben mij enorm veel steun en inzicht gegeven in mijn ontwikkelprocessen. Ingrid weet op een heldere manier uit te leggen wat de kaarten laten zien. Haar aandacht, betrokkenheid, wijsheid en kennis, maken dat je direct de diepere betekenis van situaties of vragen inziet. Omdat het mij zo heeft geholpen, ben ik ook gestart met de online training Master de Tarot. Echt een aanrader wanneer je zelf aan de slag wilt met Tarot en de verbinding met je intuïtie wilt versterken.

Liesbeth Slooijer, Kernpracht

Met de cursus van Ingrid heb ik de ideale introductie tot de tarot gehad. Als beginner en meer ervaren kan je hier allebei terecht om de tarot te begrijpen en zelf leggingen te kunnen doen. 

Ingrid geeft op een hele fijne manier les waardoor je echt interactief bezig bent met de tarotkaarten. Absoluut aan te raden voor de tarotliefhebber!!

Zarrin Basaran, student

Ingrid neemt je op betoverende en deskundige wijze mee in de wereld van Tarot. Haar begeleiding bij het bekijken van de beelden en symbolen prikkelen om op een nieuwe verfrissende manier antwoorden te formuleren op je vragen.

Quirine Anderegg

De manier waarop Ingrid de training Master de Tarot gaf heeft mij heel erg geïnspireerd. Er werd per les veel informatie behandeld, maar door haar heldere manier van presenteren was het geen enkel probleem om de aandacht erbij te houden. De afwisseling van kaarten, numerologie , symbolen, leggingen en fijne oefeningen hielp daar zeker ook bij.

De twee live sessies waren de kers op de taart. Elke deelnemer aan de zoomtraining zou zichzelf dit moeten gunnen. De kaarten ‘spreken’ nu nog meer tegen me!

Dorien Wolfs,

Voor wie?

De cursus Master de Tarot is geschikt voor mensen die hun intuïtieve vermogen (in de begeleiding van anderen) effectief willen leren inzetten en daarbij hun gereedschapskist willen uitbreiden met concrete handvatten en hulpmiddelen. Je bent gefascineerd door persoonlijke ontwikkelprocessen, zowel bij jezelf als anderen. Wellicht begeleid je anderen hierin of je hebt de intentie dit in de toekomst te doen of wil je tarot inzetten voor de verdieping van je eigen ontwikkeling. Kennis en ervaring met tarot is geen vereiste.

Praktisch

Dit is wat je ontvangt:

 • 16 uur interactieve online les in 8 zoom-bijeenkomsten.
 • 2 fysieke verdiepingssessies waarin we samenkomen en oefenen met een Tarot-sessie op coachende wijze.
 • Een vaste groep waarin veel ruimte is voor interactie en oefenen.
 • Toegang tot de online leeromgeving met opnames van lessen en extra hand-outs.
 • Lid van de Facebook Community om in contact te komen met gelijkgestemden en elkaar kunt helpen met leggingen.

Verdiepingsessies

Naast de interactieve online lessen is er ruimte om met de groep samen te komen en te oefenen tijdens de live verdiepingssessies. Samen doorlopen we de stappen om een Tarot sessie op een coachende wijze te begeleiden. Hierbij verdiepen we onze vaardigheden van de afzonderlijke stappen die in een reading aan bod komen. Daarnaast gaan we aan de slag met verschillende soorten leggingen. Er ruimte is veel ruimte om met elkaar te oefenen.

Cursuslocatie Het hof van Barlo

De cursuslocatie Het Hof van Barlo

Tarieven & benodigdheden

 • 8 online (live) lessen & 2 live verdiepingssessies: € 439,-*.
 • Losse verdiepingssessie: € 28,50* (voor (ex)-deelnemers van Master de Tarot cursus).
 • Benodigd: Rider Waite kaartendeck (niet inbegrepen bij cursusmateriaal).

NOTE: Indien je alleen de online lessen wil deelnemen, neem dan even contact op met mij. Dan bespreken we de mogelijkheden.

* wil je een (bedrijfs)factuur op naam ontvangen? Dan komt er 21% BTW bij.

Agenda

Startdatum: 24 april 2024

Tijdstip: van 19:30 tot 21:30
Waar: Zoom (link volgt na inschrijving)

Les 1: 24-04-2024
Les 2: 15-05-2024
Les 3: 05-06-2024
Les 4: 12-06-2024
Les 5: 26-06-2024
Les 6: 10-07-2024
Les 7: 28-08-2024
Les 8: 04-09-2024

Datum: donderdag 4 juli 2024
Tijdstip: 9:30 tot 13:00

Locatie: Hof van Barlo, omgeving Utrecht (klik hier voor de route)

Datum: vrijdag 6 september 2014
Tijdstip: 9:30 tot 13:00

Locatie: Hof van Barlo, omgeving Utrecht (klik hier voor de route)

Tip: klik of tik op bovenstaande onderwerpen voor meer informatie

Startdatum: 9 september 2024

Tijdstip: van 19:30 tot 21:30
Waar: Zoom (link volgt na inschrijving)

Les 1: 09-09-2024
Les 2: 23-09-2024
Les 3: 07-10-2024
Les 4: 21-10-2024
Les 5: 04-11-2024
Les 6: 18-11-2024
Les 7: 02-12-2024
Les 8: 16-12-2024

Datum: woensdag 13-11-2024
Tijdstip: 9:30 tot 13:00

Locatie: Hof van Barlo, omgeving Utrecht (klik hier voor de route)

Datum: woensdag 18-12-2024
Tijdstip: 9:30 tot 13:00

Locatie: Hof van Barlo, omgeving Utrecht (klik hier voor de route)

Tip: klik of tik op bovenstaande onderwerpen voor meer informatie

Inspiratie

Laat je inspireren door verschillende artikelen en hand-outs op het gebied van tarot, numerologie en persoonlijk leiderschap.

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap

Ingrid de bruijn

Ingrid de Bruijn - Coach, trainer, tarot sessies bekend van Happinez

Ik heb een grote fascinatie voor het onbewuste en hoe we ons persoonlijk leiderschap kunnen vergroten door het contact hiermee te versterken. Vanuit mijn rol als coach en trainer heb ik verschillende organisaties en teams ondersteund op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Als coach begeleid ik naar een dieper contact met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor persoonlijk leiderschap in het leven wordt vergroot.